BK Bierpingpong

 

Op 7 oktober 2022 werd het Belgisch Kampioenschap Bier-Pingpong georganiseerd in zaal 't Kranske in Mechelen.

Laureaten van de avond waren:

1. Jo Van Deuren - Belgisch Kampioen

2. Johan Van Baelen - Zilveren Medaille

3. Sander Pauwels - Bronzen Medaille


Belgisch Kampioenschap Bier-Pingpong

Onze eigenste variant op Beer-pong. Met de palet in de hand je dorst lessen, wat is er nog beter? Belgisch kampioen erin worden! Lees de regels hieronder nog eens na en schrijf je in.


Plaatsen zijn beperkt!

Beerpong? Bier Pingpong!
Geen rode bekers en balletjes uit de pols. We spelen met glazen en paletjes. 

No time to explain, kom het ontdekken. Er wordt bij aanvang een demo-match gegeven.
Bekijk gerust ook de inspiratie uit de film Beerfest hier

Of bekijk de spelregels helemaal beneden deze pagina.


Waar en wanneer?
Op vrijdag 7 oktober 2022 met als startuur 23:00 in zaal 't Kranske in Mechelen.


Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om deel te nemen aan het BK.

Wat kost eeuwige glorie?

Deelname kost €5. Hiervoor krijg je een borstnummer, bierviltje en twee consumpties (die je kan gebruiken voor de eerste wedstrijd).


Aangezien er meerdere poulematchen zijn en eventuele wedstrijden in de verdere fases, dien je zelf additionele consumpties aan te kopen om deze wedstrijden te spelen. Hiervoor zijn voordelige drankkaarten te koop gedurende de '50 uren van TTK Real'.

Klinkt goed, hoe inschrijven?

Je inschrijving is finaal na het invullen van het inschrijvingsformulier en betaling van het bedrag van €5 op het rekeningnummer BE35 9799 9236 1737 t.a.v. Tijl Daelemans met vermelding van 'BK BPP' gevolgd door je volledige naam.

Na inschrijving ontvang je van ons een mail. Een week voor het BK zal je via mail ook verdere informatie ontvangen.


De inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 5 oktober 2022 om middernacht. De organisatie behoudt zich het recht voor om de inschrijvingen vroeger af te sluiten indien de maximumcapaciteit bereikt zou worden.


Mocht je reeds ingeschreven zijn en toch niet kunnen deelnemen, kan je de organisatie contacteren voor 5 oktober 2022 om een terugbetaling te bekomen. Annuleringen na deze datum worden geïnterpreteerd als een forfait en hiervoor zal de organisatie geen terugbetalingen initiëren wegens administratieve ongemakken.

Hoe geraak ik thuis?
Na het Belgisch Kampioenschap zijn er nog verschillende andere ludieke vormen van tafeltennis die spelers kunnen uittesten. Je kan dus gewoon die titel showen tot het ontbijt!


Zaal 't Kranske is op 5 minuten wandelafstand van het station van Mechelen en deelnemers kunnen bijgevolg in de ochtend na het BK de trein nemen (eerste trein uit Mechelen is rond 5u).


TTK Real raadt ten zeerste aan niet te auto-rijden wanneer een persoon alcohol heeft gedronken. We verwachten een publiek met gezond verstand en een goeie omgeving om ongelukken te voorkomen, en eerder veel spelplezier te bezorgen.

Nog activiteiten, zegde?

Van vrijdag 7 oktober tot zondag 9 oktober 2022 viert TTK Real - de gezelligste pingpongclub van het land - haar 50-jarig bestaan met een 50 uur durend feest. Tijdens de '50 uren van TTK Real' worden er activiteiten georganiseerd rond tafeltennis, maar ook een Stand-up Comedy avond als een Retro Diner komt aan bod.

Het volledige programma ontdek je op ttkreal.be/50uren

Vragen of informatie nodig?

Eén adres: eventmanager@ttkreal.be 

Bierpingpong Spelregels

1. Spelers spelen met palletten, zoals traditionele ping pong. Er wordt dus niet zoals bij 'beerpong' met de hand gegooid.
2. Iedere speler speelt met een 25 cl.-glas, getapt in het café van TTK Real.
3. Ieder glas bestaat uit 5 slokken, aldus vijf punten.
4. Een wedstrijd bestaat uit 2 of 3 drie sets en zal dus eindigen op 2-0 of 2-1.
5. Iedere speler start aan de wedstrijd set met vijf punten (vijf slokken), wanneer zijn/haar glas geraakt wordt, zal deze persoon een slok moeten nemen en verliest deze een punt.
6. Een speler wint een set wanneer hij/zij er in slaagt het glas van de tegenspeler leeg te krijgen.
7. Een speler wint de wedstrijd wanneer hij/zij er in slaagt twee sets te winnen, dus twee glazen van de tegenspeler leeg te spelen.
8. Bij betwisting door een van of door beide spelers, wordt de jury geraadpleegd. De jury zal in het begin van de avond voorgesteld worden.
9. Na de opslag wordt verder gespeeld tot het glas geraakt wordt. De enige momenten waarna opnieuw opgeslagen wordt, zijn: wanneer het balletje het lichaam van een speler raakt, wanneer de speler het balletje meer dan driemaal in een beurt met zijn/haar pallet raakt, wanneer de bal stil komt te liggen of wanneer beide spelers akkoord gaan om een nieuwe opslag te starten.
10. Zoals in punt 9 beschreven wordt er dus bij voorkeur constant doorgespeeld. De bal mag dus meerdere keren op tafel botsen en mag zelfs op de grond rond de tafel botsen.
11. Er mag enkel gespeeld worden achter het glas. Indien de speler voor het glas (tussen het glas en het net) speelt, zal deze speler zelf een slok moeten nemen en verliest deze dus een punt.
12. Indien een speler zijn/haar eigen glas raakt, moet deze twee slokken van zijn/haar eigen glas nemen en verliest deze dus twee punten. Indien de speler nog slechts 1 slok in zijn/haar glas heeft, wordt het resterende verliespunt niet overgedragen naar de volgende set.
13. Wanneer de speler de bal in het glas weet te spelen en de bal in het glas blijft steken, dan wint de speler meteen de set die betwist wordt en gaat men verder naar de volgende set/wordt de wedstrijd afgerond.
14. Een speler kan bij de opslag wel in het glas serveren. Indien hij/zij hier in slaagt, dan is de set meteen beëindigd en wint de serverende speler de set. Let op: zoals in regel 1 bij 'verloop van de wedstrijd' vermeld, mag de bal het glas niet raken bij de opslag. Indien de bal het glas zou raken en er niet ingespeeld wordt, dan moet de serverende speler zelf twee slokken nemen.
15. Omwille van hygiënische maatregelen vragen we iedere speler een eigen palet mee te brengen. Indien de speler niet over een palet zou beschikken, vragen we op voorhand contact op te nemen met de organisatie zodat de nodige maatregelen getroffen kunnen worden.

Verloop van de wedstrijd:
1. Tijdens de opslag mag het balletje het glas van de tegenstander niet raken. Indien dit wel het geval is, zal de opslager twee slokken moeten nemen en verliest deze dus 2 punten.
2. Een set eindigt wanneer een speler vijf slokken heeft genomen, vijf punten verloren heeft en dus met een leeg glas zit. Op dat moment wint de andere speler de set.
3. Speler A moet in het geval van een verloren eerste set een nieuwe vol glas halen, dat ook weer uit vijf slokken/punten bestaat. Speler B mag zijn eerste glas behouden en met zijn/haar resterende slokken verder spelen.
4. Wanneer speler B het glas van speler A in de tweede set leeggespeeld krijgt alvorens zijn/haar glas zelf eens volledig leeg is, wint speler B de wedstrijd met 0-2.
5. Wanneer speler A het glas van speler B in de tweede set toch weet leeg te spelen, wordt de setstand 1-1 en eindigt de tweede set dus.
6. Speler A begint aan de derde en finale set met het aantal resterende slokken in zijn/haar glas. Speler B begint aan de derde set met een vol glas, zodus 5 slokken. De persoon die in die derde set als eerste het glas van de tegenspeler leeggespeeld krijgt, wint deze set en bijgevolg de match met 2-1 of 1-2.



Met dank aan