Verbroedering Nieuw-Caledonia

 

Eén van onze leden - Wim De Brauwere – is in November 2023 vertrokken voor een paar maanden naar Nieuw-Caledonië.

Voor zij die effe beginnen te zoeken op de wereldbol: draai hem helemaal om – ’t is letterlijk aan de andere kant van de wereld, ergens aan de kanten van Australië.

 

TTK-Real zou TTK-Real niet zijn als we daar niet iets speciaals willen rond doen. We hebben daarom een verbroedering / verzustering geregeld met de club waar Wim lid van gaat worden.

We zijn er zeker van dat we toch wel de allereerste club zijn in Mechelen die verbroederd/verzusterd met een club die zo ver af ligt.

 

Wat zijn de 4 dingen die je “slimste mens” gewijs moet weten over waar Wim naar toe gaat?

  • NOUMEA – is de hoofdstad van Nieuw-Caledonia
  • MAGENTA - De club waar Wim naar toe gaat heet Magenta en is in Noumea (de hoofdstad): https://www.facebook.com/tennisdetableASM/ Het lijkt een club die meer focus op competitie dan TTK-Real
  • KLEIN en fijn: Nieuw Caledonië is qua oppervlakte ongeveer 300 keer Mechelen, maar qua inwonertal slechts 3 keer Mechelen... ; Mechelen is qua oppervlakte ongeveer de helft groter dan de hoofdstad Nouméa en qua inwonertal is Mechelen een ietwat kleiner dan Nouméa dan een 100 000 inwoners heeft.
  • FRANS: Frans is de voertaal in Nieuw-Caledonia, “et alors”?


TTK-Real verbroedert met Magenta - een tafeltennisclub in Nieuw-Caledonia

Om de verbroedering/verzustering wat officieel te maken hebben we op een aantal mensen beroep gedaan om een filmpje te maken en te delen.

  • Uiteraard onze speech-virtuoos, Theo Meys, die door onze voorzitter Rony is afgevaardigd om in de taal van Molière wat meer te vertellen over TTK-Real en Mechelen
  • Onze Schepen van Sport – Abdrahman Labsir – die zijn steun betuigt aan de verbroedering
  • Onze creatieve duizendpoot – Johan Van Baelen – om de verschillende filmpjes aan elkaar te breien en er ook wat beeldjes van Mechelen bij te voegen.

Dank aan bovenstaande heren om dit mogelijk te maken.

Beide speeches in het filmpje zijn uiteraard in het Frans om de club van Nieuw-Caledonië van dienst te zijn; maar laat dat je niet tegenhouden om het filmpje even te bekijken.

Je vindt dit filmpje hieronder - Veel plezier !

Speeches ter gelegenheid van de verbroedering

Nieuw-Caledonië

Wim in Nieuw-Caledonië

Fotos

23 november 2023

"Ondanks de stekende pijn heb ik maandag toch terug gespeeld! Eerst een kiddo van 12, dan een knorrige caledonièr ! Deze man begon met te claimen dat het 30 jaar geleden was! Bij elke fout een schreeuw, een vloek, … tot op het randje van het absurde! Tot hij doorhad dat ik wat immobiel was! Hij had verschillende ingewikkelde services waar hij zelf wat van in de knoop raakte! Op het einde speelden we één setje, het was 11 tegen 8 in zijn voordeel🏅 en dat zonder dat ik volledige beweeglijkheid had! Fotos heb ik deze keer niet, maar we waren met een tiental spelers en heel veel tafels😊 – zo een 25à30! Vanavond is de tweede clubavond, dan ga ik foto ‘s nemen en delen!
Nog een paar dagen en dan is Claude, de voorzitter van Magenta, terug van de Salomonseilanden! Dan breng ik zeker verslag uit! Het is in ieder geval een zeer grote club met veel talent! Ik dacht dat ze een aantal medaille spelers in hun rangen hebben! Ziet er allemaal professioneel uit!"


16 November 2023

"Hallo, de kogel is door de sporthal! Vandaag eerste kennismaking gedaan. Als opwarmer tegen 8 jarige Chinees gespeeld, daarna een tornooi tegen de jeugd en enkele volwassenen! Ondanks de kwetsuren toch super gespeeld! Maandag ga ik terug! Met of liefst zonder kramp! Eind deze maand heb ik een afspraak met Claude. Magenta is een grote club, ze hebben een zaal met 30 a 40 tafels! De zaal dient enkel voor ping pong, ze is in twee verdeeld, recreatief en geklasseerde spelers! Ze hebben een bloeiende jeugdwerking! De mensen zijn super vriendelijk! 
Tot binnenkort,
WimNieuwtjes uit Nieuw-Caledonië